Crash It '21

Cut It!

Vrijdag 15 oktober 2021Münster Duitsland

REALISTISCH TRAINEN

Close to reality! Hoor! Voel! De impact van een autocrash!

Wat staat je te wachten: 

Swan Rescue en Crashtest-service.com GmbH in Münster zijn een exclusieve samenwerking gestart. Deze samenwerking maakt het mogelijk voor brandweer, ambulancediensten en MMT, in een zeer realistische omgeving de kennis en vaardigheden op het gebied van spoedeisende- technische en medische hulpverlening aanzienlijk te vergroten.

Brandweermensen en zorgverleners worden gedwongen in onbekende, uitdagende omgeving samen te werken. Deze omstandigheden maken dat er hoge eisen worden gesteld als leidinggeven, communiceren, samenwerken en de juiste inzet- technieken en tactieken. Deze vaardigheden zijn letterlijk van levensbelang en van grote invloed op de veiligheid van hulpverleners en slachtoffers onder die omstandigheden.

Crashtest-sercive.com GmbH (CTS) voert dagelijks botsproeven voor onderzoek uit. De opdrachten komen  van politie, verkeersongevallendiensten,  verzekeraars, voertuigproducenten en nagenoeg alles wat met verkeer te maken heeft.

CTS beschikt over een zeer groot terrein met meerdere testbanen een labaratorium waar crashtest-dummy’s worden ontwikkeld. CTS beschikt tevens over een grote evenementenhal voor allerlei bijeenkomsten.

Om kennis te kunnen maken met Crashtest-service en te ervaren wat de mogelijkheden van Swan Rescue zijn om in deze high-tec en realistische omgeving te trainen, organiseert Swan Rescue een introductie-evenement.

Crash It '21

Zie, hoor en voel Real-Time ongevallen van zeer dichtbij!

Ga in teamverband de uitdaging aan bevrijdingstechnieken uit te voeren op gecrashte voertuigen.

Programma Crash It '21

Crash it ’21  begint met twee vakinhoudelijke lezingen gevolgd door een rondleiding en tweetal Real-Time Crashes, waarna twee elementaire oefeningen een aanzienlijke bijdrage zullen leveren aan het vergroten van de juiste kennis en vaardigheden.

Lezing 1 “Prehospitale hulpverlening”

– Lars Mommers – MMT-arts Lifeliner 3

Prehospitale hulpverlening is een werkveld waarin een goed georganiseerde multidisciplinaire hulpverleningsketen een wereld van verschil maakt.

(Verkeers)ongevallen met  zijn hiervan een sprekend voorbeeld waarbij de spoedeisende ‘technische hulpverlening’ (THV) goed afgestemd dient te zijn op de spoedeisende ‘medische hulpverlening’.

Onderwerpen:

Lezing 2 “Moderne voertuigtechniek ”

– Paul van der Zwaan – Senior instructeur Swan Rescue

Hedendaagse voertuigen vormen na een ongeval een uitdaging voor menig hulpverlener. Dit vindt zijn oorsprong in de veranderde voertuigtechniek. 

Nieuwe constructies en materialen, de verschillende aandrijfsystemen en veiligheidsvoorzieningen, vragen om kennis, vaardigheden en aangepaste procedures.

Onderwerpen:

Rondleiding over het testcentrum

Crashtestdummy labaratorium
CTS Testcentrum van bovenaf

Real-time Crash

De ongevalssituatie en ongevalsmechanisme zijn bepalend voor het energetisch trauma van een slachtoffer. De situatie en de te verwachten letsels zijn vaak af te leiden aan de sporen en schade na het ongeval.

Maak Real-Time Crashes van dichtbij mee om de impact van een verkeersongeval te zien, te voelen en te horen. Door deze unieke ervaring is men in de praktijk beter in staat een juiste inschatting van de situatie te maken. Dit zal zeker leiden tot een effectieve en veilige inzet van alle hulpdiensten.

Crash 1 – Frontale aanrijding met hoge snelheid
Crash 2 - Zijwaartse aanrijding

Elementaire oefeningen

Trainen in teamverband:

Afsluiting

Delen van ervaringen en genieten van een welverdiende maaltijd!

RESERVEER NU JE PLEK BIJ CRASH IT '21

Wees er snel bij! Er zijn maar een beperkt aantal tickets beschikbaar!
Inschrijven mogelijk tot 1 oktober 2021
UNIEK

OP DONDERDAG 14 OKTOBER AL NAAR DUITSLAND VERTREKKEN?

Via Swan Rescue boek je nu een hotel met korting!

COVID-19 maatregelen Crash It '20

Getroffen Coronamaatregelen door CTS en Swan Rescue:

Het toesturen van de tickets, veiligheidsrichtlijnen en de betaling van de tickets zal één week voor aanvang van het evenement plaatsvinden.

Hiermee voorkomen wij administratieve rompslomp mocht het evenement niet plaats kunnen vinden i.v.m. de uitbreiding van de coronamaatregelen.

Op dit moment is geheel Duitsland géén ORANJE gebied (7 september 2020).